Aptuveni 1200 starptautiskā terorista Osamas bin Ladena vadītā grupējuma "Al Qaeda" kaujinieku pārgrupējušies kalnos netālu no Zurmatas ciemata Afganistānas austrumos, otrdien paziņoja afgāņu modžahedu komandieris Padša Hans.
Paktijas provinces jaunieceltais gubernators Hans aģentūrai AFP teica, ka viņš gatavo aptuveni 6000 kaujinieku, lai sāktu uzbrukumu Zurmatas ciematam, bet sākotnēji viņam esot nepieciešams iegūt vairāk izlūkošanas informācijas par situāciju.

"Mēs precīzi nezinām, cik kaujinieku tur ir un kur tieši viņi atrodas," Hans sacīja savā rezidencē ciematā aptuveni 30 kilometru uz rietumiem no Paktijas galvenās pilsētas Gardezas.

Daži vietējie avoti ziņoja, ka kalnos atrodas aptuveni 800 kaujinieku, bet citi, ka 1200, teica Hans.

Ja viņam būtu labāka izlūkošanas informācija, viņš varētu to nodot ASV komandieriem, kas vada operācijas pret "Al Qaeda" Afganistānā.

"ASV nolems, vai tās bombardēs ciematu vai ne," klāstīja Hans.

"Īpašie ASV spēki varētu iesaistīties uzbrukumā," piebilda komandieris.

Viņš neesot drošs par "Al Qaeda" nodomiem, bet viņa spēki centīšoties sagūstīt viņus un "nosūtīt uz Kubu", kur kā gūstekņi ASV militārajā bāzē Gvantanamo līcī tiek turēti 158 "Al Qaeda" kaujinieki.

Hans uzskata, ka "Al Qaeda" kaujinieki Zurmatā pārgrupējušies pēc bēgšanas no viņa vadītajiem kaujiniekiem un ASV bombardēšanas kampaņas citās Paktijas provinces daļās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!