Osamas bin Ladena organizācijas "Al Qaeda" spēki tiek iedzīti Baltajos kalnos Afganistānas austrumos, taču nekas neliecina, ka tie gatavotos padoties, piektdien aģentūrai "Reuters" teica opozīcijas spēku frontes komandieris Hadži Zahirs.
Kalnu alās un ielejās ap Toraboras ciemu slēpjas nezināms skaits "Al Qaeda" kaujinieku. Pēc vairāku dienu intensīviem ASV kara aviācijas uzlidojumiem viņi ir iedzīti neapdzīvotā rajonā aptuveni 40 kilometrus uz dienvidiem no Dželalabadas.

Runādams opozīcijas spēku komandcentrā Toraborā, Zahirs teica, ka nekas neliecina, ka "Al Qaeda" kaujinieki, kuri lielākoties ir arābu, gatavotos padoties. "Viņi varēja padoties pirms divām dienām, taču viņi turpina cīņu," viņš teica. "Kad viņi noliks ieročus, mēs teiksim, ka viņi ir padevušies."

Padošanās sarunas izjuka trešdien un opozīcijas spēki noteica jaunu beidzamo termiņu ceturtdien, kas arī pagāja, bet kaujinieki neiznāca no kalniem. Tas liecina, ka sarunas varēja būt "Al Qaeda" kaujinieku mēģinājums iegūt laiku.

Zahira vienības kaujās izmanto tankus un mīnmetējus, taču klinšainajos kalnos to izmantošanas iespējas ir ierobežotas. "Bombardēšana dod zināmus rezultātus, taču tie nav lieli," viņš teica.

Zahiram nebija informācijas par bin Ladena atrašanās vietu. "Mēs neko nezinām par bin Ladenu," viņš teica. "Cilvēki viņu nav redzējuši."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!