Foto: AFP/Scanpix

"Al Qaeda" kaujinieki pirmdien nogalināja vismaz 32 Jemenas karavīrus dienu pēc tam, kad ASV bezpilota lidmašīnas uzlidojumā tika nogalināts viens no "Al Qaeda" līderiem Jemenā Fahds al Kuso, paziņoja armijas amatpersona.

Karavīri tika nogalināti uzbrukumos diviem armijas posteņiem pie Zindžibaras pilsētas Jemenas dienvidos. Džihādistu kaujinieki kontrolē šo pilsētu kopš pagājušā gada maija.

Fahds al Kuso, kurš tika meklēts saistībā ar ASV karakuģa "Cole" uzspridzināšanu 2000.gadā, svētdien gāja bojā ASV bezpilota lidmašīnas uzlidojumā Jemenas austrumos, paziņoja vietējās cilts virsaitis.

Kuso tika nogalināts Šabvas provinces Rafadhas rajonā, kad šīs lidmašīnas izšautas divas raķetes trāpīja netālu no viņa mājas. Ziņu par viņa nāvi apstiprināja "Al Qaeda" un Jemenas vēstniecība ASV.

Šajā uzlidojumā gāja bojā arī divi Kuso miesassargi.

Kuso bija viens no visvairāk meklētajiem teroristiem Jemenā. ASV bija izsludinājušas piecu miljonu ASV dolāru atlīdzību par informāciju, kas ļautu viņu notvert.

Uzbrukums ASV karakuģim "Cole" notika 2000.gada oktobrī Jemenas ostas pilsētā Adenā, kad kaujinieki ar sprāgstvielām piekrautu laivu taranēja šo kuģi, izsitot milzīgu caurumu tā sānā. Uzbrukumā tika nogalināti 17 ASV karaflotes jūrnieki un ievainoti vēl 40. Atbildību par šo uzbrukumu uzņēmās "Al Qaeda".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!