Foto: Reuters/Scanpix
Pēc Osamas bin Ladena likvidācijas teroristiskās organizācijas "Al Qaeda" operatīvā un militārā vadība ir nonākusi ēģiptieša Saifa al-Adela rokās, vēsta "Reuters".

Par to tiek vēstīts ziņojumā, ko ASV specdienestiem iesniedzis bijušais bin Ladena līdzgaitnieks Nomans Benotmans, kurš tagad sadarbojas ar amerikāņiem. Viņš savukārt atsaucas uz saviem avotiem "Al Qaeda" rindās.

Netiek gan izslēgts, ka nākotnē al-Adela grupējuma vadību nodos Aimanam al-Zavahiri, kurš skaitās otrais nozīmīgākais cilvēks "Al Qaeda" rindās. Sākotnēji tika uzskatīts, ka tieši al-Zavahiri kļūs par pilnvērtīgu bin Ladena sekotāju, taču varas pagaidu nodošana al-Adelas rokās saistīta ar organizācijas biedru nepacietību un bažām par tās nākotni.

Arī Saifs al-Adela ir iekļauts FIB meklētāko pasaules teroristu sarakstā. Ir zināms, ka viņš saistīts ar organizāciju "Ēģiptes islamiskais džihāds", un viņš tiek turēts aizdomās par līdzdalību ASV vēstniecības uzspridzināšanās Kenijā un Tanzānijā 1998. gadā. Par ziņām, kas varētu sekmēt al-Adelas notveršanu, ir piesolīta atlīdzība piecu miljonu dolāru apmērā.

"Al Quaeda" līderis Osama bin Ladens tika nogalināts maija sākumā Pakistānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!