“Al-Qaeda” grupējums Irākā ir paziņojis, ka divi Marokas vēstniecības darbinieki, kas tika sagrābti kā ķīlnieki pagājušajā mēnesī, ir nogalināti, informē ārvalstu prese.
“Organizācijas Irākas atzara vadība ir nolēmusi izpildīt Dieva gribu pret neticīgajiem un nogalināt viņus,” teikts teroristu grupējuma paziņojumā.

Pagaidām vēl nav skaidrs, vai slepkavības jau ir veiktas, raksta Reuters. Tāpat arī vēl nav pārbaudīts paziņojuma patiesums, jo interneta lapā izvietotajam tekstam nav pievienoti attēli vai videoieraksts, kā tas mēdza notikt iepriekš.

“Tiesa izskatīja aizturēto lietas, un tika pierādīts, ka viņi ir varmāku (ASV) un bezdievju Marokas valdības sekotāji,” teikts paziņojumā. “Viņi ir pielikuši savu roku karā pret islamu, piekrītot strādāt nepatiesajai Bagdādes valdībai, un tas ticis apstiprināts arī viņu atzīšanās runās.”

Pagājušajā mēnesī Marokas valdībai tika paziņots, ka kaujinieku rokās nonācis valsts vēstniecības šoferis un viņa palīgs.

Pēc ASV spēku iebrukuma Irākā 2003.gadā kaujinieki ir nolaupījuši kopumā vairāk nekā 200 ārvalstnieku un tūkstošiem irākiešu. Vairākums no tiem ir atbrīvoti, savukārt aptuveni trešā daļa tikuši nogalināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!