Osamas bin Ladena sponsorētais teroristiskais tīkls "Al Qaeda" bija plānojis uzbrukumu Sietlas pazīstamākajam objektam - skatu tornim "Visuma adata" ("Space Needle"), liecina pierādījumi, ko amerikāņu karavīri ieguvuši Afganistānā.
Kā trešdien ziņoja televīzijas kanāls NBC, ASV amatpersonas atklājušas, ka starp iegūtajiem pierādījumiem ir arī plāni uzbrukt citiem objektiem Vašingtonas štatā, tai skaitā "Grand Coulee" aizsprostam uz Kolumbijas upes, kas ir viena no pasaulē lielākajām hidrotehniskajām būvēm un elektroenerģijas avotiem Klusā okeāna ziemeļrietumu piekrastē.

Amerikāņu karavīri Afganistānā atraduši plānus, diagrammas un aerofotoattēlus, kas attiecas uz "Al Qaeda" izraudzītajiem objektiem visā ASV, ziņo NBC.

ASV prezidents Džordžs Bušs savā gadskārtējā ziņojumā "Par stāvokli valstī" pieminēja jauniegūtos pierādījumus pret "Al Qaeda" un brīdināja, ka karš pret teroru vēl tikai sākas.

"Mūsu atradumi Afganistānā apstiprina mūsu lielākās bažas un turpmākā uzdevuma patiesos apmērus," teica Bušs. "Mēs esam atraduši ASV atomelektrostaciju un ūdens apgādes sistēmu plānus, detalizētas instrukcijas par ķīmisko ieroču izgatavošanu, ASV pilsētu aerofotoattēlus un ASV un visas pasaules ievērojamāko objektu aprakstus."

NBC ziņo, ka atrastajos dokumentos ir norādes par iespējamu uzbrukumu ASV monētu kaltuvei Filadelfijā un plāni uzspridzināt Losandželosas starptautisko lidostu. Iepriekšējais mēģinājums uzspridzināt šo lidostu tika izjaukts pirms diviem gadiem, kad potenciālais spridzinātājs tika aizturēts pēc Kanādas un ASV robežas šķērsošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!