Organizācija "Al Qaeda islāma Magribā" (AQIM) publiskojusi audiovēstījumu no viena no diviem decembrī Mauritānijā nolaupītajiem itāliešiem, svētdien paziņoja Starptautisko teroristu organizāciju meklēšanas institūts (SITE).

Vēstījums ir itāliešu gūstekņa Serdžo Čikalas lūgums ar nosaukumu "Nolaupītā itālieša lūgums Berluskoni valdībai", ziņo SITE, kas kontrolē islāmistu interneta vietnes.

Čikalas vēstījums, kas ilgst mazliet vairāk par minūti, ir itāliešu valodā un datēts ar 24.februāri.

65 gadus veco Čikalu un viņa Burkina Faso dzimušo sievu, 39 gadus veco Filomeni Kabori AQIM sagūstīja Mauritānijas dienvidaustrumos 18.decembrī.

SITE ziņo, ka 5.februārī AQIM nākusi klajā ar paziņojumu, kurā pieprasīts atbrīvot cietumniekus apmaiņā pret gūstekņiem un Itālijas valdībai dotas 25 dienas, lai izpildītu prasības.

Īsā paziņojumā no AQIM, kas seko Čikalas lūgumam, grupējums aicina itāliešus izdarīt spiedienu uz savu valdību, lai tā izpildītu nolaupītāju prasības.

"Mēs apstiprinām savu aicinājumu nolaupīto ģimenes locekļiem un Itālijas sabiedriskajai domai: Ja jūs vēlaties, lai gūstekņi būtu drošībā, izdariet spiedienu uz savu valdību un prasiet, lai tā izpilda modžahedu likumīgās prasības."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!