Foto: AFP/Scanpix/LETA
Albānijā sestdien tika ievainoti 14 policisti sadursmēs ar demonstrantiem, kuri protestēja pret ceļa nodevas ieviešanu uz automaģistrāles, kas savieno šo valsti ar Kosovu, paziņoja policija.

Vairāki simti protestētāju apmētāja policistus ar akmeņiem, sagrāva nodevas iekasēšanas būdiņas un tās aizdedzināja protestā, kas notika pie Morinas robežkontroles punkta.

Ceļa nodevai 2,5 līdz 22,5 eiro apmērā uz 100 kilometrus garās automaģistrāles ir paredzēts stāties spēkā svētdien. Tā ieviesta, lai finansētu šī ceļa uzturēšanu. "Visi, kas kūdījuši uz šiem barbariskajiem aktiem pret policistiem un pret sabiedrisko un privāto īpašumu, tiks tiesāti," paziņoja Albānijas iekšlietu ministrs Fatmirs Džafajs.

Prokuratūra paziņoja, ka ir sākusi izmeklēšanu, lai noteiktu "kriminālatbildību tiem, kas pārkāpuši likumu".Pret lēmumu noteikt šo ceļa nodevu trešdien protestēja vairāk nekā 100 Kosovas kravasmašīnu šoferi un simtiem Albānijas pilsētas Kukesas veikalnieku pie Kosovas-Albānijas robežas un uz šīs automaģistrāles posma Albānijā.

Šoferi uz savām mašīnām izkāra plakātus ar uzrakstu "Šim ceļam vajadzētu vienot albāņus, nevis viņus šķelt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!