Foto: Pixabay

Albānijas galvaspilsētas Tirānas lidostā otrdien tika nolaupīti miljoniem eiro no Austrijas aviokompānijas "Austrian Airlines" lidmašīnas, paziņoja policija.

Bruņoti vīri izlauzās uz lidostas skrejceļa un nolaupīja naudu, kuru bija paredzēts aizvest uz kādu banku Vīnē. Ārvalstu bankas Albānijā sūta savu konvertējamo valūtu uz Vīni, jo Albānijas centrālā banka nepieņem šādus noguldījumus.

Viens no uzbrucējiem tika nogalināts apšaudē ar policiju. Albānijas policija saistībā ar šo uzbrukumu aizturēja četrus cilvēkus un nopratināja vēl 40.

Laupītāji nokļuva uz Tirānas Mātes Terēzes starptautiskās lidostas skrejceļa caur vārtiem, kurus izmanto ugunsdzēsēji. Policija paziņoja, ka trīs bruņoti laupītāji militārā apģērbā ieradās un izteica draudus bagāžas kontroles darbiniekiem, bet pēc tam nolaupīja naudu.

Sākotnēji tika ziņots par nolaupītiem 2,5 miljoniem eiro, bet vietējie mediji apgalvo, ka šī summa varētu būt pat piecas reizes lielāka.

"Austrian Airlines" preses sekretāre Taņa Grūbere sacīja, ka laupīšana notikusi naudas iekraušanas laikā. "Tikko bija notikusi iekāpšana. Apkalpe un pasažieri ne mirkli netika apdraudēti," teica Grūbere.

Drošības apsvērumu dēļ turpmāk netiks veiktas skaidrās naudas pārvešanas no Tirānas uz Vīni, sacīja Grūbere.

Lidmašīnas izlidošana laupīšanas dēļ aizkavējās par apmēram trim stundām.

Tirānas lidostā pēdējos trīs gados ir notikušas vēl vismaz divas šādas laupīšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!