Pirmo reizi jau vairāk nekā piecus gadus ilgušā Sīrijas pilsoņkara laikā aptuveni 20 lielākie opozīcijas grupējumi svētdien apvienoja spēkus kopīgas operācijas īstenošanai, to pārstāvji ziņo sociālajos tīklos.

Grupējumi svētdien ap pusdienas laiku vienlaicīgi izvērsa uzbrukumu valdības spēku kontrolētajai teritorijai uz dienvidiem no Alepo aptuveni 20 kilometrus platā frontes zonā. Tiek ziņots, ka līdz pirmdienas rītam ieņemti vairāki Sīrijas lielākās pilsētas guļamrajoni un apkārt esošie ciemi, tostarp kāda militārā skola.

Tāpat opozīcijas kaujinieki, kuru vidū ir gan liberālie opozicionāri, gan džihādisti, kurus gan Sīrijas valdība, gan ASV un Eiropas valstis uzskata par teroristiem, ieņēmuši pozīcijas, kas ļauj tiem kontrolēt valdības apgādes ceļu uz Alepo.

Ar zaļajām bultām iezīmēti galvenie opozīcijas spēku uzbrukuma virzieni.

Kauju laikā iznīcināti vairāki tanki un cits smagais bruņojums, bet, spriežot pēc fotogrāfijām, kritušo skaits ir vismaz daži desmiti. Opozīcijas kaujinieku grupējumi ziņo, ka vairākās ienaidnieku pozīcijās viņi sastapuši Libānas "Hezbollah" un Irānas karavīrus.

Jabhat Fath Al Sham engaging SAA in #Aleppo with medium and heavy weapons pic.twitter.com/28VKfXNjFg— David Kimball (@dkimball12) July 31, 2016

#شاهد #مميز، تدمير تركس ومصفحة لقوات الأسد على جبهة الكاستيلو بصاروخ #تاو#الغضب_لحلب #لواء_صقور_الجبل pic.twitter.com/Z1MakXhqo2— الزرقاوي السوري (@majdi_aboryan) July 31, 2016

Combat vid:
MBT +3 BMP #JFS #Nusra charging the Assadist positions:#BreakTheSiege #AleppoUnderSiege pic.twitter.com/UTha1rWGEV— XI. (@Interbrigades) July 31, 2016

Militārās operācijas laikā ielenktajā Alepo austrumu daļā civiliedzīvotāji, tostarp bērni, vāc un dedzina riepas, lai ar biezo melno dūmu palīdzību atturētu Sīrijas un Krievijas gaisa spēkus no pilsētas bombardēšanas.

Aleppo now .. pic.twitter.com/oJ4zaVbe3n— yasser alhaji (@yasseralhaji1) July 31, 2016

الحلبية اليوم كبير صغير مشاركة ب #ملحمة_حلب_الكبرى .
شوف الفيديو ..#الغضب_لحلب pic.twitter.com/U77m9z9O5v— سكاي نيوز سوريا (@daraasyria1) July 31, 2016

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!