Krievijas "Alfa-bank" nepiedalīsies konsorcijā, kas finansiāli atbalstīs Jevgeņija Kiseļova vadīto TV6 žurnālistu komandu, kas gatavojas piedalīties konkursā par apraides tiesībām sestajā telekanālā.
"Mūsu nepiedalīšanās galvenais iemesls ir tas, ka mēs nodarbojamies ar biznesu, nevis ar politiku," skaidroja bankas prezidents Pjotrs Avens.

""Alfa-bank" nav ne politiska organizācija, ne partija, ne kustība, tādēļ mēs negribam iestāties kaut kādās savienības, koalīcijās, kas neapšaubāmi piedalīsies politiskajā dzīvē," intervijā nedēļrakstam "Moskovskije novosti" atzina bankas prezidents.

Krievijas televīzijas un radio politizāciju Avens skaidro ar ārzemnieku nevēlēšanos ieguldīt naudu šajā sfērā.

"Arī ārzemnieki saprot, ka nodarboties ar politiku nav biznesa lieta. Kļūt par lielu investoru mūsu radio vai televīzijā automātiski nozīmē būt ievilktam politiskās spēlēs," uzskata "Alfa-bank" vadītājs.

Tajā pašā laikā Avens pauž viedokli, ka investoru konsorcija dalībnieki "var atļauties ieguldīt kanālā 50 miljonus dolāru" (32 miljonus latu).

Pēc "Moskovskije novosti" rīcībā esošām ziņām, konsorcijā, kas sniegs finansiālu atbalstu "Kiseļova komandai", ietilpst Krievijas energokompānijas JESR vadītājs Anatolijs Čubaiss, kā arī tādi ietekmīgi uzņēmēji kā Aleksandrs Mamuts, Oļegs Kiseļovs un Romans Abramovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!