Foto: Kadrs no video

Čečenijas galvas Ramzana Kadirova padomnieka Šaja Turlajeva dēls sociālajā tīklā "Instagram" publicējis video, kurā kāds mazgadīgs zēns šauj ar rokas prettanku granātmetēju (RPG), vēsta portāls "Kavkaz.Realiji".

Sākotnējais video "Instagram" kontā jau ir dzēsts, taču tīmeklī jau saglabātas un atrodamas tā kopijas.

Video redzams kāds aptuveni septiņus līdz astoņus gadus vecs zēns savam augumam šūtā Krievijas Nacionālās gvardes formastērpā, kurš raida šāvienu ar prettanku granātmetēju pa tālāk redzamo kalnu grēdu.

Nākamajos kadros puika ar pielādētu granātmetēju plecā, smaidu sejā un uz augšu paceltu īkšķi kamerā enerģiski sauc: "Ahmats – spēks! Allahu akbar!"

Uz jaunuļa formastērpa uzšuves lasāms uzvārds "Mežidovs". Žurnālisti noskaidrojuši, ka Krievijas Nacionālās gvardes Ziemeļkaukāza apgabala Atsevišķajā operatīvajā brigādē ir cilvēks ar šādu uzvārdu. Tas ir Huseins Mežidovs, kurš komandē 249. atsevišķo speciālo motorizēto bataljonu "Jug"( "Dienvidi") .

Žurnālisti spekulē, ka video redzamais zēns ir šī komandiera dēls. Šo versiju pastiprina fakts, ka pēc vienas dienas video ar mācībām līdzīgā apvidū un sevi tādā pašā formastērpā publicēja komandieris Mežidovs, paskaidrojot, ka darbība risinās bataljona "Jug" šautuvē Čečenijā.

View this post on Instagram

A post shared by @za_kra_mezhidov_87_95


Mežidovs vecākais nesen no Kadirova saņēma medaļu "Par teicamu darbu sabiedriskās kārtības uzturēšanā".

Video ar zēnu sākotnēji publicēja Saifulahs Turlajevs, kura "Instagram" kontā bieži parādās Ramzans Kadirovs. Turlajevs jaunākais arī redzēts fotogrāfijās tiešā Kadirova un viņa tuvāko sabiedroto tuvumā.

Čečenijas Republika ir Krievijas Federācijas sastāvā, taču opozicionāri un varas kritiķi norāda, ka ar Kremļa atbalstu un finansējumu Ramzans Kadirovs tur ir izveidojis pats savu "feodālo valdījumu", kurā federālie likumi nedarbojas, bet tiek piekopta īpaša Kadirova "islāma valsts" versija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!