Alžīrijā pēdējās dienās islāmistu terora aktos un drošības spēku operācijas nogalināti apmēram 19 cilvēki, svētdien ziņoja prese.
Lielākajā uzbrukumā vismaz septiņi, pēc citām ziņām - deviņi, muitas darbinieki tika nogalināti Sahāras tuksnesī uz ceļa, kas ved no Uraglas uz naftas ieguves pilsētu Hasimesaūdu, apmēram 800 kilometrus uz dienvidiem no Alžīrijas galvaspilsētas Alžīras.

Slepkavībā vaino vienu no islāma fundamentālistu grupējumiem. Taču, iespējams, tie bijuši kontrabandisti.

Hasimesaūdas apkārtne pasludināta par "ārkārtas zonu" 1994.gadā, kas islāma ekstrēmisti sāka uzbrukumus naftas iekārtām, un šajā zonā drīkst atrasties tikai ar īpašām atļaujām.

Vairāk nekā 600 cilvēku, kuru vidū apmēram 120 ekstrēmisti, gājuši bojā Alžīrijā, kopš janvārī beidzās prezidenta Abdelaziza Buteflikas izsludinātās amnestijas termiņš, ziņo prese.

Vardarbības aktos Alžīrijā kopš 1992.gada, kad tika anulēti parlamenta vēlēšanu rezultāti, bojā gājuši ap 100 000 cilvēku. Parlamenta vēlēšanās uzvarēja islāma fundamentālisti, taču armija sagrāba varu un pasludināja vēlēšanu rezultātus par spēkā neesošiem, savukārt islāmisti sāka terora kampaņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!