Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Alžīrija kaimiņvalsti Maroku apsūdzējusi meža ugunsgrēku izraisīšanā valsts ziemeļos, un norādījusi, ka naidīgo darbību dēļ pārskatīs ar to attiecības, vēsta "Africa News".

Ugunsgrēki Alžīrijā prasījuši vismaz 90 cilvēku dzīvību un pēc tiem īpaši sasauktā Augstās drošības padomes sēdē valsts prezidents Abdelmadžids Tebune paziņoja, ka vairums ugunsgrēku, kuri Vidusjūras piekrastes reģionos plosījās rekordkarstā laikā, esot "kriminālas izcelsmes". Tam sekoja arī paziņojums par kaimiņvalstu attiecību pārskatīšanu, tiešā tekstā gan nepaziņojot, ka un kā tieši Maroka ietekmējusi ugunsgrēku rašanos.

Iepriekš Alžīrijas amatpersonas ugunsgrēku izraisīšanā vainoja dažādas ārvalstu organizācijas. Vainoto vidū ir gan Parīzē bāzētā "Kabīlijas neatkarības kustība", amatpersonām tās biedrus vainojot ugunsgrēku izraisīšanā valsts pašos ziemeļos esošajā Kabīlijas reģionā, par kura neatkarību viņi iestājas. Tāpat publiski vainota konservatīvo musulmaņu kustība "Rachad". Abas šogad Alžīrijā pasludinātas par teroristiskām organizācijām.

Ārkārtas dienesti ziņo, ka Alžīrijā vairums ugunsgrēku ir apdzēsti vai tiek kontrolēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!