Alžīrijas galvaspilsētā Alžīrā divos sprādzienos dzīvības zaudējuši vismaz 62 cilvēki, raksta BBC. Pirmais sprādziens esot noticis pilsētas centrā, netālu no Konstitucionālās tiesas. Neilgi pēc tam sekoja otra eksplozija pie ANO biroja Hidras rajonā.
Otrajā sprādzienā gājuši bojā un cietuši arī universitātes studenti, kas bija pārvietojušies garām sprādziena vietai koledžas autobusā.

ANO biroja darbinieki stāsta, ka sprādzienā sabrukusi daļa biroja ēkas, un glābēji izteikuši bažas, ka zem drupām varētu būt iesprostoti cilvēki. Desmitiem cilvēku guvuši ievainojumus.

Alžīrijas iekšlietu ministrs Jazids Zerhuni informē, ka sprāgušas divas ar sprāgstvielām pildītas automašīnas, vienu eksploziju izraisījis pašnāvnieks spridzinātājs. Bojā gājušo skaits esot liels, tomēr precīzu skaitli ministrs nosaukt ir atteicies. Pagaidām neviens nav arī uzņēmies atbildību par notikušo.

Tiek uzskatīts, ka sprādzienus sarīkojuši "Al-Qaeda" Ziemeļāfrikas spārna biedri, kas pirms pagājušajā gadā notikušās pievienošanās "Al-Qaeda" bija atsevišķs kaujinieku grupējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!