Foto: AFP/Scanpix

Saskaņā ar Ārlietu ministrijas (ĀM) informāciju šobrīd Tunisijā atrodas pieci Latvijas valstspiederīgie, ar kuriem izdevies sazināties un noskaidrot, ka neviena no šīm personām teroristu uzbrukumos nav cietusi, pastāstīja ĀM preses sekretārs Ivars Lasis.

Lasis arī atklāja, ka saskaņā ar Latvijas Tūrisma aģentu un operatoru asociācijas sniegto informāciju ar Latvijas tūrisma kompāniju starpniecību šobrīd neviens Latvijas iedzīvotājs uz Tunisiju ceļojumā nav devies.

ĀM aicina ceļotājus, kuri pašlaik uzturas Tunisijā, sekot līdzi aktuālajai drošības informācijai vietējos plašsaziņas līdzekļos un nepieciešamības gadījumā sazināties ar ĀM Konsulārā departamenta diennakts dežurantu.

Jau vēstīts, ka Tunisijas kūrortā Susā piektdien teroristu uzbrukumā viesnīcas pludmalei nogalināti 27 un ievainoti seši cilvēki, no tiem lielākā daļa - ārzemju tūristi, vēstīja Tunisijas amatpersonas un mediji.

Uzbrucējs, kurš iekļuvis pludmalē pa viesnīcas aizmugures ieeju, ar Kalašņikova automātu atklājis uguni pludmalē pie viesnīcas "Marhaba". Policija viņu nošāvusi un pārbauda iespēju, ka uzbrucēji varētu būt bijuši divi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!