Pastāv vērā ņemami indikatori, ka interneta gigants "Google" vēl pirmdien paziņos par to, vai tas turpinās uzņēmējdarbību Ķīnā, vai arī aizies no tās, atzina ASV Valsts departamenta preses sekretārs Filips Kraulijs.

"Mēs zinām, - ir spēcīgi indikatori, ka šopēcpusdien "Google" sniegs paziņojumu," norādīja Kraulijs.

Ķīnas laikraksts "China Business News" vēl piektdien, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, vēstīja, ka "Google" nākamajā mēnesī pārtrauks uzņēmējdarbību Ķīnā un par šiem saviem plāniem oficiāli paziņos pirmdien.

"Google" savus jau agrāk paustos draudus aiziet no Ķīnas grasās īstenot 10.aprīlī, ziņoja laikraksts, atsaucoties uz kādu vārdā neminētu Ķīnas reklāmas aģentūras amatpersonu. Aģentūra esot "Google" darījumu partneris.

Kā laikrakstam paskaidroja kāds anonīms "Google" līdzstrādnieks, uzņēmums par biznesa apturēšanu Ķīna un kompensācijām darbiniekiem paziņos pirmdien.

Jau janvārī "Google" paziņoja, ka varētu slēgt meklētājprogrammu "google.cn" un aiziet no Ķīnas tirgus. Šādi uzņēmums reaģēja uz hakeru uzbrukumiem, kas pret to tika vērsti, pēc visa spriežot, no Ķīnas. "Google" arī iepriekš tika paudis apņemšanos, ka pārtrauks cenzēt meklētājprogrammas rezultātus atbilstoši varasiestāžu vadlīnijām. Šis nodoms izsaucis oficiālās Pekinas nosodījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!