Indija līdz 2010.gadam izstrādās pati savu pretraķešu aizsardzības sistēmu, lai pārtvertu un iznīcinātu ballistiskās raķetes, paziņojis Aizsardzības zinātniskās pētniecības un attīstības organizācijas galvenais kontrolieris V.K.Sarasvats.
Sistēma patlaban tiek izstrādāta un izmēģinājumi sāksies 2009.gadā. Tā spēs atklāt, pārtvert un iznīcināt vidēja darbības rādiusa un starpkontinentālās ballistiskās raķetes no jebkuras valsts, viņš teica zinātniskās konferences laikā, kura beidzās pirmdien.

"Mēs izstrādājam robustu pretraķešu aizsardzības sistēmu, kas spēs pārtvert ballistiskās raķetes 5000 kilometru un augstākā klasē, viņš sacīja, piebilstot, ka Indija nesen pierādīja, ka tā spēj pārtvert mērķus klasē līdz 2000-2500 kilometriem.

Kad sistēma būs gatava, šī tehnoloģija piederēs Indijai līdz ar Izraēlu, Krieviju un ASV.

Aizsardzības sistēmas sekošanas un uguns kontroles radiolokatorus izstrādā Aizsardzības zinātniskās pētniecības un attīstības organizācija sadarbībā ar Izraēlu un Franciju, teica Sarasvats.

Kodolvalsts Indija plāno arī 2009.gada vidū izmēģināt raķeti, kas spēs trāpīt mērķi līdz 6000 kilometru attālumā, norādīja Sarasvats. 3000 kilometru darbības rādiusa raķete pagājušajā gadā tika sekmīgi palaista no Vīlera salas pie Indijas austrumu krastiem.

Kopš neatkarības iegūšanas 1947.gadā Indija ir izcīnījusi trīs karus ar Pakistānu un vienu ar Ķīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!