Foto: AFP/Scanpix/LETA

Interneta tirdzniecības uzņēmuma "Amazon" dibinātāja un vadītāja Džefa Bezosa bijusī sieva Makenzija Skota paziņojusi, ka ziedojusi labdarībai 1,7 miljardus ASV dolāru (1,45 miljardus eiro).

Pagājušā gada maijā viņa solīja ziedot vismaz pusi savas bagātības, piedaloties filantropijas iniciatīvā "Giving Pledge" ("Došanas solījums"), kuru uzsāka investors Vorens Bafets un datortehnoloģiju kompānijas "Microsoft" dibinātājs Bils Geitss.

Kopš tā laika Skota ziedojusi 116 nevalstiskajām organizācijām, kas cīnās par rasu un dzimumu vienlīdzību, LGBT tiesībām, pret klimata pārmaiņām, darbojas veselības un citās jomās, viņa pavēstījusi savā blogā vietnē "Medium".

"Es ziedoju katrai no tām un mudināju [naudu] izmantot, kā tās uzskata par visatbilstošāko savām vajadzībām," raksta Skota.

Pēc šķiršanās no Bezosa pagājušajā gadā Skota saņēma 4% "Amazon" akciju, kuru vērtība tagad pārsniedz 60 miljardus dolāru.

Savā blogā viņa arī paziņojusi, ka tagad kā uzvārdu izmanto savu otro vārdu Skota, nevis bijušā vīra uzvārdu Bezosa.

Makenzija Skota Tatla un Džefs Bezoss apprecējās 1994.gadā, un viņu laulībā dzimuši četri bērni. Laulība tika šķirta pagājušajā gadā.

Makenzija Skota ir divu romānu autore. Debijas romāns "The Testing of Luther Albright" 2006.gadā saņēma Amerikas Literatūras balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!