ASV aviokompānija "American Airlines" piektdien paziņoja, ka ir atsākusi transatlantiskos lidojumus uz Savienotajām Valstīm, kurus pārtrauca pēc otrdien notikušajiem terora aktiem Ņujorkā un Vašingtonā.
Tā ir pirmā ASV aviokompānija, kas paziņojusi par lidojumu atsākšanu kopš brīža, kad ceturtdien no jauna tika atvērta ASV gaisa telpa.

""American Airlines" ir atsākusi transatlantiskos lidojumus ar 87.reisa lidmašīnas Londona - Čikāga pacelšanos no Londonas Hītrovas lidostas," teikts aviokompānijas paziņojumā, norādot, ka laineris "Boeing 777" ar 218 pasažieriem gaisā pacēlies pulksten 11.46 (13.46 pēc Latvijas laika).

Šī lidmašīna Hītrovā ieradās no Čikāgas, kļūstot par vienu no pirmajām, kas pacēlās gaisā ASV pēc traģiskajiem terora aktiem, kuros otrdienas rītā divas teroristu nolaupītas lidmašīnas sagrāva Pasaules tirdzniecības centra ēkas Ņujorkā, vēl viena lidmašīna ietriecās Pentagona ēkā Vašingtonā, bet ceturtais nolaupītais aviolaineris nogāzās Pensilvānijas štata rietumos, nogalinot kopumā vairākus tūkstošus cilvēku.

Ceturtdienas vakarā vairāku Eiropas aviokompāniju lidmašīnas pacēlās gaisā, lai dotos uz ASV, taču bija spiestas atgriezties, jo neatbilda ASV pastiprinātajām drošības normām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!