Foto: stock.xchng
Tikai nedaudz vairāk nekā puse no pieaugušajiem amerikāņiem ir precējušies, atsaucoties uz šā gada pētījumu, trešdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Šogad tikai 51% pieaugušo amerikāņu ir precējušies, kas ir zems rādītājs, jo 1960.gadā laulībā bija 72% pieaugušo. Rekordu sasniedzis arī vecums, kādā cilvēki pirmo reizi stājas laulībā. Pētījums liecina, ka sievietes pirmajā laulībā stājas 26,5 gadu vecumā, bet vīrieši – 28,7 gadu vecumā.

Pētījuma autori secinājuši, ka Amerikā ir pieaudzis vientuļo vecāku un vientuļo cilvēku skaits.

Pētījumā atklāts, ka tikai 20% pieaugušo vecumā no 18 līdz 29 gadiem ir precēti, salīdzinoši 1960.gadā šādā vecumā laulības ostā bija iestūrējuši 59%. Laulību skaits laikā no 2009.gada līdz 2010.gadam vien ir krities par pieciem procentiem, bažījas pētījuma autori.

Samazinājies arī to cilvēku skaits, kuri ir bijuši precējušies vienu reizi. Pērn tie bija 72%, bet 1960.gadā – 85% pieaugušo.

Vērtējot pētījuma rezultātus, autori norāda, ka šāds kritums nav saistīts ar ekonomisko lejupslīdi, jo līdzīga ekonomiskā situācija ir arī Eiropā, bet tur krīze precēties kāri nav samazinājusi.

Ja situācija ar laulībām neuzlabosies, tad pēc pāris gadiem precēti būs mazāk par pusi amerikāņu, brīdina pētījuma autori. Tiesa, aptauja liecina, ka katrs desmitais amerikānis tic laulībai, bet 61% aptaujāto, neprecēto cilvēku izteikuši cerību, ka kādreiz tomēr apprecēsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!