ASV uz Sīriju nosūtījušas jūras kājnieku artilērijas bateriju, lai palīdzētu Rakā sakaut džihādistu grupējumu "Daesh", trešdien pavēstīja ASV amatpersona.

11. jūras kājnieku ekspedīcijas vienība postenī Sīrijā izvietojusi 155 milimetru haubices, sacīja amatpersona.

Jūras kājnieki ir "gatavi pildīt savu misiju", lai atbalstītu uzbrukumu Rakai, ziņu aģentūrai AFP apliecināja amatpersona, apstiprinot iepriekš laikrakstā "Washington Post" publicēto informāciju.

Savienoto Valstu konvencionālajiem spēkiem šis solis ir būtisks pavērsiens.

Līdz šim ASV savu sauszemes karaspēku Sīrijā ierobežojuši līdz 500 īpašo uzdevumu vienību karavīriem, kas atbalsta "Sīrijas Demokrātiskos spēkus" (SDF)- arābu un kurdu koalīciju, kura karo ar "Daesh".

Darbs pie artilērijas izvietošanas ildzis jau kādu laiku, un šīs norises nav daļa no prezidenta Donalda Trampa prasībām pēc jauna plāna, lai intensificētu cīņu pret "Daesh", norādīja "Washington Post".

Pateicoties artilērijai, jūras kājnieki varēs palīdzēt SDF ofensīvai, kas kopš rudens pakāpeniski noslēdz loku ap Raku.

Pentagons šonedēļ pavēstīja, ka ir nosūtījis papildu karavīrus uz Menbižu, lai novērstu konkurējošo grupējumu sadursmes bijušajā "Daesh" bastionā.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 310 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!