Foto: Reuters/Scanpix

23. aprīlī Baltā nama mājaslapā tika izvietota petīcija ar prasību Krieviju iekļaut to valstu sarakstā, kas atbalsta terorismu (State Sponsor of Terrorism), un mēneša laikā tā savākusi jau vairāk nekā 100 tūkstošus parakstu.

Tagad saskaņā ar pašu ieviestajiem noteikumiem ASV valdība uz šo petīciju ir spiesta reaģēt, lai gan praksē Baltais nams bieži vien izvairās no tiešas atbildes, skaidrojot, ka tas nav gluži viņu kompetencē.

Pēc petīcijas autoru vārdiem, Krievija Ukrainā uzsākusi "nepieteiktu karu" - Krievijas operatīvie darbinieki, maskējušies par vietējiem iedzīvotājiem, ar iebaidīšanu un piespiešanu cenšas ietekmēt politiku Ukrainā.

Pēc dokumenta izstrādātāju domām, arī administratīvo ēku ieņemšana, kā arī cilvēku nogalināšana un nolaupīšana notiek Krievijas puses vainas dēļ.

Līdz ar to viņi Krieviju aicina iekļaut to pasaules valstu sarakstā, kuras atbalsta starptautisko terorismu.

Šobrīd AV Valsts departamenta izveidotajā terorismu atbalstošo valstu sarakstā ir Irāna, Sīrija, Kuba un Sudāna. Pret šīm valstīm ir noteiktas sankcijas - ieroču piegādes aizliegums, finansiāli ierobežojumi u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!