Pirmo reizi kopš pērn notikušajiem terora aktiem ASV lielākā daļa amerikāņu ir zaudējuši uzticību Baltā nama spējām novērst jaunus teroristu uzbrukumus, liecina aptauja, kuras rezultāti publicēti otrdien.
Lielākā daļa amerikāņu netic, ka viņus var aizsargāt pret terorismu

Pēc laikraksta "Washington Post" un telekompānijas "ABC News" pasūtījuma veiktās aptaujas rezultāti liecina, ka 52 procenti amerikāņu netic, ka ASV prezidenta Džordža Buša administrācija ir spējīga novērst jaunus terora aktus, bet vairs tikai 46 procenti bija pretējās domās.

Martā līdzīgā aptaujā 55 procenti amerikāņu ticēja valdības spējām novērst jaunus uzbrukumus, bet 44 procenti tās apšaubīja.

Aptaujas dalībnieki aizvien vairāk sliecas domāt, ka ASV varas iestādes nav pareizi reaģējušas uz izlūkdienestu rīcībā esošu informāciju, kas varbūt būtu palīdzējusi novērst 11.septembra traģēdiju. 53 procenti respondentu uzskata, ka valdībai būtu bijis jārīkojas labāk, bet 43 procenti domā, ka administrācija jau tā ir darījusi visu iespējamo.

Runājot par informāciju, kas bija nonākusi līdz Baltajam namam pirms terora aktiem Ņujorkā un Vašingtonā, 44 procenti aptaujāto uzskata, ka valdība izmeklēšanā ir darījusi pietiekami daudz, bet 46 procenti kritizēja administrāciju, ka tā nav darījusi vairāk.

56 procenti aptaujāto domā, ka informācija, ko bija saņēmis Baltais nams, bijusi pārāk nekonkrēta, lai novērstu terora aktus, savukārt 32 procenti respondentu ir pretējās domās.

Tikmēr Buša reitings joprojām ir augsts - viņu atbalsta 76 procenti amerikāņu, bet neatbalsta 22 procenti. Pagājušajā mēnesī prezidentu atbalstīja 78 procenti amerikāņu.

Savukārt Buša rīcību saistībā ar ASV pretterorisma kampaņu atzinīgi vērtē 79 procenti amerikāņu, bet 19 procenti to neatbalsta.

Aptaujā piedalījās 803 ASV iedzīvotāju, tās kļūdas koeficients ir četri procenti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!