Foto: AFP/Scanpix
ASV pilsone Šerona Bjaleka publiski vērsusies pret vienu no republikāņu partijas prezidenta amata kandidātiem, afroamerikāni Hermani Keinu, apsūdzot viņu par seksuālu uzmākšanos, kad viņa meklējusi pie Keina darbu, otrdien informē aģentūra "Associated Press".

Jau vēstīts, ka apsūdzības par prezidenta amata kandidāta nepieņemamo izturēšanos pret sievietēm izplatītas arī iepriekš, taču līdz šim neviena no iespējamām trim cietušājām nevēlējās uzstāties atklāti.

Bjaleka pirmdien sarīkoja preses konferenci, kurā piedalījās arī advokāte Glorija Olreda, kas specializējas seksuālo noziegumu upuru aizstāvībā.

Keina apsūdzētāja pastāstīja, ka incidents noticis vēl 1997. gadā. Viņa sarunājusi ar Keinu tikšanos saistībā ar darba iespējām. Bjaleka iekāpusi pie Keina automašīnā, domājot, ka viņi brauks uz biroju, kur veiks pārrunas, bet, uzsākot braukt, Keins esot pabāzis viņai roku zem svārkiem un pūlējies viņas galvu noliekt pie bikšu priekšas. Bjaleka pieprasījusi, lai viņš aptur mašīnu, Keins paklausījis, un viņa izkāpusi.

Toreiz sieviete neesot iesniegusi prasību par uzmākšanos darba vietā, jo par Keina padoto tā arī nav kļuvusi. Tiesa, Bjaleka par notikušo esot informējusi dažus draugus un kādu "nejaušu garāmgājēju".

Tūlīt pēc Bjalekas konferences ar paziņojumu nāca klajā Keina advokāts. Viņš pavēstīja, ka viņa pārstāvamais "nekad nav nevienam uzmācies" un visas apsūdzības " ir absolūti melīgas".

Kā ziņots, par Keina " nepiedienīgo uzvedību" pretenzijsa izteikušas vēl trīs sievietes, kuras pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados bija viņa padotās Nacionālājā restorānu asociācijā. Sieviešu vārdi netika publiskoti.

Keina pārstāvji vaino šajā "kompromatu" karā Teksasas gubernatora Rika Perija palīgus, kuru boss ir Keina sāncensis par nomināciju uz republikāņu partijas prezidenta amata kandidāta posteni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!