Foto: stock.xchng
Ņujorkas iedzīvotājs Antons Purisima kā kompensāciju tiesā pieprasījis rekordlielu naudas summu – divus undeciljonus dolāru. Šis skaitlis rakstāms kā divnieks ar 36 nullēm.

Kā vēsta izdevums "The New York Post", 22 lappuses biezajā prasībā kā apsūdzētie minēti pilsētas transporta departaments, veikals, divas Ņujorkas slimnīcas un kāda suņa īpašniece.

Purisima pret viņiem izvirzījis virkni apsūdzību, sākot ar viņa cilvēktiesību pārkāpšanu un beidzot ar slepkavības mēģinājumu.

Pēc apsūdzību izvirzītāja vārdiem, sākumā autobusā viņu sakodis traks suns, bet pēc tam slimnīcā brīdī, kamēr viņam tika sniegta medicīniskā palīdzība, kāds ķīniešu pāris viņu nofotografējis.

Purisima apgalvo, ka ciešanas, ko viņam nācies pārdzīvot, naudas izteiksmē nav izmērāmas; citiem vārdiem sakot, tās ir "nenovērtējamas". Tomēr vīrietis nolēmis tiesā pats sevi pārstāvēt.

Kā atzīmē izdevums, Purisimam praktiski nav nekādu izredžu šo lietu uzvarēt (lai gan tā ir populāra prakse prasīt daudz naudas, lai saņemtu vismaz kaut ko), turklāt visā pasaulē nepietiks naudas, lai segtu viņa pieprasīto kompensāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!