Kāds amerikānis Rietumvirdžīnijas štata Harikeinas pilsētā loterijā "Powerball" laimējis 314,9 miljonus dolāru (187,05 miljoni latu) un ir kļuvis par lielāko uzvarētāju, kurš viens pats ir ieguvis visu laimestu.
314,9 miljonu dolāru izloze spēlē "Powerball", kas notiek 23 štatos, notika trešdienas naktī. Ceturtdienas pēcpusdienā pieteicās uzvarētājs. 55 gadus vecais Endrū Vitakers juniors ir kanalizācijas būvju kompānijas īpašnieks.

"Es vēlos pateikties Dievam, ka viņš man ļāva izvēlēties pareizos skaitļus," viņš sacīja.

Viņš izvēlējās uzreiz saņemt 170 miljonus dolāru (100,98 miljoni latu) pirms nodokļu nomaksas, nevis saņemt visu summu, kas tiktu izmaksāta 30 maksājumos 29 gadu laikā. Pēc nodokļu atvilkšanas viņš saņems apmēram 110 miljonus dolāru (65,34 miljoni latu).

Rietumvirdžīnijas štata loterijas preses pārstāve Nensija Bula sacīja, ka tad, kad Vitakers kontaktējies ar aģentūru, viņa jautājusi par viņa plāniem attiecībā uz naudu. "Es to biju pateikusi un viņš sacīja, ka vēlas samaksāt desmito tiesu [savai baznīcai]," viņa sacīja.

Vitakers sacīja, ka viņš naudu sadalīs ģimenei un paplašinās savu biznesu. Vidēja lieluma celtniecības kompānijā, kuras ienākumi ir 17 miljoni dolāru (10,10 miljoni latu), strādā vairāk nekā 100 cilvēku, lai arī daži pašreiz ir atlaisti slikto laika apstākļu dēļ. Vitakers cer daļu naudas izmantot, lai pieņemtu atpakaļ darbā atlaistos.

Viņa vienīgais luksusa pirkums varētu būt helikoptera iegāde, par kuru viņš ir interesējies vairākus gadus.

Preses konferencē Vitakers bija izteikti mierīgs un sacīja, ka viņa meita un mazmeita ir daudz sajūsminātākās. "Viņas būs tās, kas tērēs naudu," viņš sacīja.

"Powerball" laimests bija trešais lielākais ASV vēsturē, taču lielākus laimestus bija sadalījuši vairāki cilvēki, kas bija izvēlējušies pareizos skaitļus. Lielākais laimests ASV bija 363 miljoni dolāru (215,62 miljoni latu) citā loterijā 2000.gada maijā.

Laimīgā biļete tika pārdota pirmdien diennakts degvielas uzpildes stacijā un veikalā, kuras īpašnieks saņems 100 000 dolāru (59 400 latu). Vitakers sacīja, ka viņš veikalā katru dienu pērk cepumus.

Viņš sacīja, ka vienmēr pērk biļetes par 100 dolāriem uzreiz, taču tikai ja laimests pārsniedz 100 miljonus.

Vitakers sacīja, ka pēc izlozes trešdien viņš nav pareizi saskatījis uzvarējušos skaitļus un uzskatījis, ka viņam sakrīt četri no pieciem skaitļiem un vēl bonusa "Powerball" skaitlis. Kad viņš no rīta dzirdējis ziņas, ka uzvarējušā biļete pirkta tajā pat veikalā, viņš vēlreiz pārbaudījis savu biļeti.

Rietumvirdžīnija ir nabadzīgākais štats ASV un vidējais ģimenes ienākums gadā ir 30 000 dolāru (17 820 latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!