Foto: Reuters/Scanpix
Amerikānis Džobijs Ogvins reiz kļuva par jaunāko savas nācijas pārstāvi, kurš pievarējis Everestu. Tagad viņš plāno izdarīt ko pavisam nebijušu - nolēkt no pasaules augstākā kalna smailes, ziņo telekanāls "ABC".

Jaunais amerikānis tādējādi cer iekļūt Ginesa rekordu grāmatā ar jaunu rekordu, veicot lēcienu no augstākā fiksēta objekta. Līdzšinējais rekords pieder 48 gadus vecajam krievu ekstrēmajam sportistam Valērijam Rozovam, kurš pērn nolēca no 7220 metru augstuma (Everesta nogāzes) un speciālā kostīmā planēja gandrīz minūti.

Ogvina rekorda uzstādīšanai arī tiek gatavots speciāls tērps, kurā atradīsies neskaitāmas videokameras, iemūžinot katru viņa soli augšup kalnā un pēcāk - noplanēto metru. Paredzams, ka arī viņa lidojums nebūs ilgāks par minūti.

Amerikānim pieder arī Everesta smailes iekarošanas ātruma rekords - no pēdējās bāzes stacijas līdz smailei viņš uzkāpa deviņās ar pusi stundās. Viņš ir arī jaunākais cilvēks, kurš uzkāpis visu kontinentu augstākajās virsotnēs. Ogvins to bija paveicis līdz 24 gadu vecumam.

Lēciens ieplānots maijā, kad Everesta apkārtnē ir vislabākie laikapstākļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!