Foto: AFP/Scanpix

Pati bīstamākā diena autovadīšanai ir piektdiena, secinājuši amerikāņu eksperti. Apdrošināšanas kompānija ”Nationwide Insurance” trešdien paziņojusi, ka tieši piektdienās ASV notiek visvairāk ceļu satiksmes negadījumi, vēsta aģentūra ”Itar-Tass”.

”Piektdienās cilvēki domā par gaidāmajām brīvdienām, būvē plānus un mazāk seko ceļam,” norāda kompānijas viceprezidents Bils Vindzors. Vairums satiksmes negadījumu notiek sastrēgumstundās, bet izplatītākais avāriju veids ir ieskriešana priekšā braucošajā transportlīdzeklī, stāsta Vindzors. Piektdienās uz ASV ceļiem notiekot vairāk nekā 4600 avāriju.

Speciālisti iesaka vienmēr ievērot pietiekamu distanci no priekšā braucoša transportlīdzekļa, bet slapjā laikā to palielināt divas reizes. Tāpat vadītājiem nevajadzētu pie stūres runāt pa mobilo tālruni, uzsver Vindzors.

Par otru bīstamāko dienu ASV atzīta trešdiena, jo tajās notiek aptuveni 4200 avāriju uz ceļiem. Trešajā vietā pēc ceļu satiksmes negadījumu skaita ir ceturtdiena, tad seko pirmdiena un otrdiena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!