Amerikāņu students Džonatans Makkallums, atrodoties Ēģiptē studentu apmaiņas programmas ietvaros, zaudējis gandrīz pusi svara un cieš no nopietnām veselības problēmām, raksta aģentūra "Associated Press". Pats jaunais cilvēks uzskata, ka problēmās vainojama ēģiptiešu ģimenes, kurā viņš dzīvoja, sīkstulība.
Džonatans dzīvoja koptu kristiešu ģimenē, kura vairāk par 200 dienām gadā ievēro gavēni. Viņš teicis, ka ģimenē viņu praktiski nav barojuši un reiz viņam pat nācies zagt ēdienu no lielveikala.

Ēģiptiešu ģimenes galva Šakers Hanna apvainojumus noraida, apgalvojot, ka Džonatans pie galda pavadījis pa pusotrai stundai un bieži vien apēdis sešu cilvēku porcijas. Viņš ir pārliecināts, ka Džonatans šo stāstu izdomājis, lai viņa vecāki tiesas ceļā varētu atgūt daļu naudas, kas samaksāta par jaunieša līdzdalību studentu apmaiņas programmā.

Neraugoties uz ēdiena trūkumu, Džonatans vecākiem nav sūdzējies, bet viņi sākuši utraukties, kad notievējušā dēla fotogrāfiju ieraudzījuši populārajā mājas lapā "Facebook". Tēvs uzskata, ka Džonatans kļuvis pat tā sauktā "Stokholmas sindroma" upuri, kad cilvēki neapzināti sāk aizstāvēt savus mocītājus.

Makkalumu ģimene visā vaino studentu apmaiņas programmu organizāciju "American Field Service" un nolēmuši to iesūdzēt tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!