ASV vidusskolēni vairāk raizējas par labām atzīmēm skolā un iekļūšanu koledžā, nekā par labu izskatu, narkotiku problēmām vai seksu, liecina otrdien izplatītais ziņojums.
Virdžīnijas štata Horācija Aldžera Izcilo amerikāņu asociācijas ziņojums balstās uz maijā veiktās aptaujas rezultātiem, kurā piedalījās 11 014 vidusskolēni. Aptaujas organizētājs Pīters Hārts apgalvoja, ka šie rezultāti atspoguļo valdošās intereses ASV pusaudžu vidū.

"Šie jaunie cilvēki ir ļoti mērķtiecīgi, ļoti motivēti un ļoti nopietni," sacīja Hārts.

Lūdzot secīgi minēt savas dzīves lielākās grūtības, 26 procenti apgalvoja, ka viņiem lielākās problēma sagādā vajadzība gūt labas sekmes skolā. 36 procentiem tā bija maza problēma.

Taču tas tomēr ir par 16 procentiem vairāk, nekā tie, kuriem svarīgi ir kaut kā īpaši izskatīties, un tā ir viņu lielākā problēma. Apmēram 15 procenti minēja finansiālas dabas problēmas kā lielākās viņu dzīvē. 14 procentiem lielākās grūtības sagādā saprašanās ar vecākiem. Narkotikas un alkoholu par lielāko problēmu uzskatīja 12 procenti, savukārt 10 procentiem grūtības sagādā iespēja nodarboties ar seksu. Deviņi procenti minēja vientulību un pamestības sajūtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!