ASV pilsonis Džons Vokers Linds, kurš Afganistānā cīnījās radikālā islāma grupējuma "Taleban" rindās, trešdien ASV federālajā tiesā Virdžīnijas štata Aleksandrijas pilsētā noliedza savu vainu viņam inkriminētajās apsūdzībās.
20 gadus vecais Vokers apsūdzēts sazvērestības plānošanā pret saviem līdzpilsoņiem, slepenos plānos palīdzēt "Al Qaeda" un palīdzības sniegšanā šai teroristu organizācijai, slepenos plānos palīdzēt grupējumam "Taleban" un šādas palīdzības sniegšanā, šaujamieroču un iznīcinošu ierīču lietošanā un nēsāšanā vardarbīgu noziegumu laikā, kā arī slepenos plānos sniegt materiālu atbalstu un resursus ārvalstu teroristu organizācijām un šāda atbalsta sniegšanā.

Ja Vokers tiks atzīts par vainīgu šajās apsūdzībās, viņš var saņemt vairākus mūža ieslodzījumus, sešus 10 gadu cietumsodus un vēl 30 gadu cietumsodu.

Apsūdzības rakstā teikts, ka Vokers 2001.gada vidū uzturējās "Al Qaeda" mācību nometnē Afganistānā. Esot tur, viņš tikās ar Osamu bin Ladenu, izvēlējās cīnīties kopā ar talibiem un zvērēja uzticību džihādam (svētajam karam) pēc tam, kad viņam tika pateikts, ka Osama bin Ladens nosūtījis ap 50 cilvēku veikt daudzas pašnāvnieku operācijas pret ASV un Izraēlu.

Vēl nav zināms, kad notiks Vokera tiesa, bet tiesnesis S.T. Eliss aicināja trešdien tiesas zālē klātesošās valdības un drošības amatpersonas līdz piektdienai paziņot viņam, kad būtu vislabāk sākt prāvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!