Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pirmdien no ieslodzījuma vietām brīvībā izlaistas divas par huligānismu notiesātās panku grupas "Pussy Riot" dalībnieces – Marija Aļohina un Nadežda Tolokoņņikova, ziņo ārvalstu mediji.


Pagājušajā piektdienā, 20. decembrī kļuva zināms, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins nolēmis amnestēt gan pērn notiesātās "Pussy Riot" dalībnieces, gan desmit gadus ieslodzījumā pavadījušo bijušo "Jukos" īpašnieku Mihailu Hodorkovski, kurš nekavējoties pameta Krieviju.

Aļohina gan nav sajūsmā par Putina piešķirto amnestiju un uzsvērusi, ka, ja vien tāda iespēja būtu, viņa labprāt būtu no tās atteikusies. "Tas ir sabiedrisko attiecību triks," runājot par amnestiju, norādījusi Aļohina.

"Delfi" jau daudzkārt vēstīja, ka "Pussy Riot" dalībnieces Aļohina, Tolokoņņikova un Jekaterina Samuseviča tika notiesātas par  ar reliģisku naidu motivētu huligānismu, jo 2012. gada 21. februārī Kristus pestītāja katedrālē Maskavā sarīkoja panku lūgšanu "Dievdzemdētāja, padzen Putinu!" Sašutumu par šo tiesas procesu pauda ļoti daudzi pasaulē pazīstami mūziķi.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!