Foto: Shutterstock
Starptautiskā cilvēktiesību aizstāvības organizācija "Amnesty International" ir apsūdzējusi Krievijas tiesībsargājošos orgānus par aizturēto spīdzināšanu nopratināšanas laikā, informē ārvalstu prese.
Kā teikts pārskatā, kas trešdien nopublicēts organizācijas mājaslapā, neatļautu paņēmienu izmantošanas prakse attiecībā pret aizturētajiem ir ļoti izplatīta Krievijas milicijā. Lai tiktu iegūtas nepieciešamās liecības, miliči sit arestētos ar dūrēm, plastmasas pudelēm, kas pildītas ar ūdeni, grāmatām un stekiem. Papildus tam arestētie cilvēki tiek žņaugti un pret viņiem tiek izmantotas elektrošoka ierīces, raksta "Lenta.ru".

Aizturētajiem bieži netiek piedāvāta iespēja tikties ar advokātu, turklāt viņu piederīgajiem netiek paziņots par arestu. Spīdzināšanas gadījumi reti tiek izmeklēti un praktiski nekad nenonāk līdz tiesai, teikts organizācijas pārskatā.

Savā ziņojumā "Amnesty International" atsaucas uz virkni Krievijas nevalstisko organizāciju, kuras pēdējā gada laikā ir fiksējušas "vairāk nekā 100 spīdzināšanas gadījumu 11 no 89 Krievijas reģioniem."

Spīdzināšanas gadījumi nozīmē, ka Krievija pārkāpj pienākumus, ko uzņēmusies saskaņā ar starptautisko konvenciju pret spīdzināšanu, norāda "Amnesty International".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!