Foto: stock.xchng
Starptautiskā cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Amnesty International" piektdien mudināja Saūda Arābijas varas iestādes neparalizēt vīrieti, šādi sodot viņu par līdzīgu ievainojumu nodarīšanu citam cilvēkam kautiņa laikā.

Tiek ziņots, ka Tabukas tiesa valsts ziemeļrietumos jau vērsusies pie vairākām slimnīcām, interesējoties, vai pastāv iespēja pārgriezt vīrietim muguras smadzenes, lai izraisītu paralīzi, kā to pieprasījis viņa upuris, kurš pēc kautiņa pats ticis paralizēts.

"Mēs mudinām Saūda Arābijas varas iestādes neīstenot šādu sodu, kas nav nekas cits kā spīdzināšana. Lai arī noziegumu vaininiekiem ir jāsaņem sods, cilvēka paralizēšana ar nolūku ir spīdzināšana un starptautisko cilvēktiesību pārkāpums," sacīja organizācijas Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas programmas pārstāvis Hasiba Hadžs Sahraui.

Pēc "Amnesty International" informācijas, viena slimnīca atbildējusi, ka ir iespējams medicīniski atdarināt ar lielu nazi izdarīto ievainojumu muguras smadzenēs, ko noziedznieks pirms vairāk nekā diviem gadiem nodarījis savam upurim kautiņa laikā.

Organizācija uzsver, ka tiesa var nolemt neīstenot paralizēšanu, bet tā vietā kā soda mēru piespriest cietumsodu, finansiālu kompensāciju vai miesas sodu.

Apsūdzētajam, kura vārds netiek minēts, jau ir piespriests septiņu mēnešu cietumsods. Taču "Amnesty International" saņēma informāciju, ka vīrietis notiesāts bez advokāta.

Tiesas Saūda Arābijā regulāri piespriež dažāda veida miesassodus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!