Foto: AP/Scanpix

Amsterdamā sestdien izcēlās sadursmes starp policiju un pret islāmu un migrāciju noskaņotās kustības PEGIDA atbalstītājiem, kas mēģināja sarīkot savu pirmo protesta akciju Nīderlandes galvaspilsētā laikā, kad līdzīgas protesta akcijas notiek daudzviet Eiropā.

Laukums pie Amsterdamas rātsnama, kur PEGIDA ("Patriotiskie eiropieši pret Rietumu islamizāciju") bija atļauts rīkot demonstrāciju, tika slēgts neilgi pirms tās plānotā sākuma, jo policija un sprādzienbīstamu vielu eksperti pārbaudīja, kā informēja policija, "aizdomīgu paciņu".

Tikai apmēram 200 PEGIDA atbalstītāju atradās laukumā, kur krietni vairāk bija policijas un kreisi noskaņoto demonstrantu, kas izkliedza saukli "Bēgļi ir laipni gaidīti, fašisti - nē", pārstāvju.

Nīderlandes policija aizturējusi vairākus cilvēkus, kad policisti zirgos centās nošķirt pretējo viedokļu pārstāvjus.

Pret islāmu un imigrāciju vērstas protesta akcijas notika arī citviet Eiropā.

Policija Drēzdenē lēš, ka demonstrācijā piedalās ap 15 tūkstošiem protestētāju, bet pretējā Elbas upes krastā demonstrācijā pret imigrācijas noliegšanu piedalās ap 10 tūkstošiem cilvēku.

Līdzīgas, bet mazākas demonstrācijas, plānotas arī Francijā, Lielbritānijā, Polijā, Čehijā un citviet.

Nacionālistiskās kustības Eiropā pauž satraukumu par līdz šim nepieredzētu bēgļu pieplūdumu kontinentā no Āfrikas, Āzijas un Tuvajiem Austrumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!