Foto: Shutterstock

Nīderlandes galvaspilsētas Amsterdamas pašvaldība nolēmusi vērsties pret publiskajiem namiem un plāno aizvērt 62 iestādes, kur savus pakalpojumus piedāvā pērkamās mīlas priesterienes.

"Kommersant.ru" vēsta - pašvaldība uzskata, ka tieši šādi, tas ir, slēdzot par vienu no Amsterdamas "simboliem" uzskatītos prieka namus, pilsēta tiks padarīta pievilcīgāka tūristiem, kas ceļo kopā ar savām ģimenēm.

Cīņa pret publiskajiem namiem sākta jau 2008. gadā, bet tagad Amsterdamas varas iestādes ir apņēmības pilnas slēgt visus pilsētas vēsturiskajā centrā esošos bordeļus, to vietā iekārtojot smalkus veikalus un restorānus.

Krievijas mediju aptaujātie eksperti gan sliecas domāt, ka šis Amsterdamas "pilsētas tēvu" lēmums ir aplams. "Diez vai tas kaut kā uzlabos kriminogēno situāciju. Tiesa gan, iedzīvotājiem, kas mīt šajos namos, būs mazāk jācieš no trokšņiem un trača, kas valda šajās ielās. Taču tas ir arī pienesums budžetam, viņi taču maksā nodokļus. Šo iestādījumu slēgšana nesīs zaudējumus visiem, kas nodarbojas ar šo biznesu un arī valstij," sacījis uzņēmējs Sergejs Prjaņišņikovs.

Nīderlandes prostitūtas jau paspējušas sākt žēloties par to, ka ekonomiskās krīzes dēļ bijušas spiestas samazināt savu pakalpojumu cenas un brīdinājušas, ka gadījumā, ja viņas tiks "padzītas" no Amsterdamas, vairums prostitūtu būs lemtas bezdarbam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!