Apšaude, kas piektdien izcēlās Shipholas lidostā Amsterdamā piektdien un kurā divi cilvēki tika ievainoti, bijusi saistīta ar narkotikām un tai nav nekāda sakara ar nesenajiem terora aktiem ASV, paziņoja policija.
Apšaude notikusi ārpus 3.termināla uzgaidāmās zāles.

"Mēs zinām, ka starpgadījums ir saistīts ar narkotikām. Mēs arī domājam, ka tas bija personisks strīds, un ka šim incidentam nav nekādas saistības ar terorismu," aģentūrai "Reuters" notikuma vietā pastāstīja militārās policijas preses sekretārs Robs Stenakers.

Pēc viņa teiktā, divi vīrieši ar šautiem ievainojumiem nogādāti slimnīcā. Slikti kļuvis arī kādam notikuma aculieciniekam.

Pēc incidenta arestēti pieci vīrieši un viena sieviete. Policija informēja, ka arestēto dzimtā valoda ir holandiešu, bet sīkākas ziņas par viņu pilsonību nesniedza. Aizturēto vidū ir arī abi ievainotie.

Iepriekš policija informēja par četriem arestētajiem.

Lidostā pēc incidenta tika pastiprināta apsardze un norobežota notikuma vieta, bet gaisa satiksme netika aizkavēta. Norobežotajā zonā patrulē militārā policija, bet izmeklētāji pārbauda lidostas teritoriju, meklējot ar incidentu saistītus pierādījumus autostāvvietās novietotās automašīnās, kā arī taksometros.

Amatpersonas lēš, ka šis incidents ļoti negatīvi ietekmēs pasažieru uzticēšanos lidostas drošībai, kas jau tā ir sarukusi pagājušajā nedēļā ASV notikušo terora aktu dēļ, kuros teroristu nolaupītas pasažieru lidmašīnas sagrāva Pasaules tirdzniecības centra debesskrāpjus Ņujorkā un daļu Pentagona ēkas Vašingtonā, bet vēl viena nolaupīta lidmašīna nogāzās Pensilvānijas štatā un uzskata, ka arī to bija paredzēts izmantot terora aktos. Kopumā uzbrukumos dzīvību zaudējuši vairāk nekā 6500 cilvēku.

Nīderlandes premjerministrs Vims Koks ceturtdien parlamentam paziņoja, ka turpmāk Shipholas lidostas drošībai tiks pievērsta īpaša uzmanība.

Shipholas lidosta apkalpoto pasažieru skaita ziņā ir ceturtajā vietā Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!