Foto: Publicitātes foto

Sociālais tīkls "Facebook", apsteidzot "Google", ir visapmeklētākā interneta vietne starp interneta lietotājiem no ASV, liecina tirgus analītiķu kompānijas "Experian Marketing Services" apkopotie dati.

"Facebook" saņēma 8,93% no visiem interneta vietņu apmeklējumiem 2010.gada pirmos 11 mēnešos. "Google" vietne, kuras galvenā funkcija ir meklēšanas rīks, saņēma 7,19% no visiem apmeklējumiem no ASV interneta lietotājiem, liecina kompānijas interneta pētīšanas nodaļa "Hitwise". Trešajā vietā bija vietnes "Yahoo!" e-pasta lapa "mail.yahoo.com".

2009.gadā, veicot līdzīgu pētījumu, "Hitwise" konstatēja, ka pirmo vietu ieņēma "Google", otrā vietā "Yahoo!" e-pasta lapa, bet trešā vietā "Facebook".

Tomēr "Google" noturas 2010.gada topa pirmajā vietā, ja tam pieskaita apmeklētības skaitļus no "Google" piederošās video glabātuves "YouTube" (2.65% no visiem apmeklējumiem), raksta "Hitwise".

Kā skaidrots "Hitwise" paziņojumā, kompānija ik dienu pārbauda apmeklētības biežumu miljons interneta mājaslapām. Kompānijas datus, cita starpā, izmanto interneta mārketinga stratēģijas veidošanai, jo vietnes apmeklētība nosaka tās vērtību kā reklāmas izvietošanas vietu.

"Facebook" ir pasaules lielākais sociālais tīkls ar vairāk nekā 500 miljons lietotājiem, bet "Google" ir dažādu interneta pakalpojumu sniedzējs, kura sākotnējais un galvenais pakalpojums ir meklēšana internetā. Abas kompānijas dibinātas ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!