Krievijas parlamenta vēlēšanu iepriekšējie rezultāti ļauj uzskatīt, ka valstī izveidosies stabilāka varas sistēma nekā līdz šim, radot labvēlīgākus nosacījumus investīciju piesaistei Krievijā, norāda analītiķi. "[Krievijas Valsts domē] parādās spēcīgs valdību atbalstošs spēks. Tas ir labi investīcijām," sacīja investīciju kompānijas "Brunswick Warburg" analītiķis Pīters Buns.
"Jeļcins pirmo reizi savas prezidentūras laikā varēs iegūt kontroli pār likumdošanas varu un iespēju robežās līdz prezidentūras beigām virzīt uz priekšu nepieciešamās ekonomiskās reformas," pirmdien raksta "The New York Times".

"Vēlēšanu rezultāti ir nedaudz labāki nekā varēja gaidīt. Vērojama virzība no kreisā flanga uz centru. No ekonomiskās politikas viedokļa, tas noteikti ir solis uz priekšu," aģentūrai "Bloomberg" teica Londonas "Citibank" ekonomists Niklass Sundstrēms.

Pēc viņa domām, iespējams, pēc prezidenta vēlēšanām "parādīsies strādātspējīgs vairākums, kas apvienos centru un labējos". Jaunā Valsts dome nozīmē "lielāku stabilitāti", parādās lielāks potenciāls sadarbībai starp izpildvaru un likumdošanas varu, uzskata ekonomists.

Britu laikraksts "The Financial Times" norāda, ka vēlēšanās veiksmīgāk nekā varēja gaidīt startēja labējo spēku savienība. Turklāt vēlēšanu rezultāti palielina premjera Vladimira Putina izredzes uzvarēt prezidenta vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!