Auditorkompānijas "Andersen" Baltijas valstu filiāles apvienosies ar auditorkompānijas "Ernst & Young" Baltijas filiālēm, aģentūrai LETA apliecināja "Andersen Latvia" partneris Andris Lauciņš.
Līdz ar "Andersen" pievienošanos "Ernst & Young" apvienotā kompānija strādās ar "Ernst & Young" nosaukumu. Apvienošanās notiks Baltijas valstu līmenī, līdzīgi kā tas noticis vairākās Centrāleiropas valstīs, kur "Andersen" filiāles pievienojas "Ernst & Young".

Lauciņš norādīja, ka pievienošanās "Ernst & Young", pēc "Andersen" domām, bijis labākais variants gan kompānijas klientiem, gan darbiniekiem. Pēc apvienošanās pagaidām nav plānota "Andersen" darbinieku skaita samazināšana.

"Ernst & Young" no komentāriem par plānoto apvienošanos vēl atturas, aģentūrai LETA atzina auditorkompānijā, norādot, ka tuvāko dienu laikā tiks izplatīts paziņojums presei, kurā tiks sniegta plašāka informācija.

Jau ziņots, ka starptautiskā auditorkompānija "Andersen Worldwide SC" ASV tiek apsūdzēta par tās lomu enerģētikas lielfirmas "Enron" sabrukumā. ASV Tieslietu ministrija auditorkompānijai ir izvirzījusi apsūdzības par traucēšanu federālai izmeklēšanai saistībā ar "Enron" sabrukumu. "Andersen" ir noraidījusi apsūdzības izmeklēšanas traucēšanā, tomēr atzīstot, ka pieļāvusi kļūdas "Enron" auditā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!