Foto: AP/Scanpix

Amerikāņu aktrise Andželīna Džolija un Lielbritānijas ārlietu ministrs Viljams Heigs otrdien atklāja starptautisku samitu, kurā galvenā uzmanība tiks veltīta sieviešu izvarošanai karadarbības zonās.

Četras dienas ilgo samitu apmeklēs pārstāvji no vairāk nekā 100 valstīm.

Heigs izvarošanas karadarbības zonās nosauca par "lieliem masu noziegumiem", kas aktualizējušies pēdējo divu gadsimtu laikā.

Džolija sacīja, ka vēloties konferenci veltīt izvarošanu pārcietušai sievietei no Bosnijas, kuru viņa un Heigs intervēja. Sieviete atzinās, ka par notikušo tik ļoti kaunas, ka nevarētu to pastāstīt savam bērnam.

"Viņai šķita, ka par šo noziegumu nesagaidīt taisnīgumu. Redzot izvarotāju brīvībā, viņa jutās pilnībā pamesta likteņa varā," teica Džolija. "Šī diena veltīta viņai."

Trešdien Heigs un Džolija prezentēs starptautisku protokolu, kas palīdzēs militāru konfliktu laikā pastrādātu izvarošanu iztiesāšanai.

Ceturtdien Heigs rīkos konferenci par islāmistu sektu "Boko haram", kuru apmeklēs Nigērijas un citu Āfrikas valstu pārstāvji.

Vairāk nekā 300 skolnieču nolaupīšana aprīlī pievērsusi pasaules uzmanību vardarbībai pret sievietēm vietās, kur notiek militāri konflikti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!