Foto: F64
Anglijā 22 gadu cietumsods piespriests 41 gadu vecam ārstam pedofilam Mailam Bredburijam, kurš atzinies savu ar vēzi slimo pacientu seksuālā izmantošanā slimnīcā Kembridžā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Bredburijs atzinies 25 noziedzīgās epizodēs, to skaitā seksuālos uzbrukumos, vuārismā un vairāk nekā 16 000 nepiedienīgu attēlu glabāšanā. No viņa rīcības cietuši 18 bērni, noziegumi pastrādāti no 2009. līdz 2013. gadam.

Tiesnesis Bredburija noziegumus raksturoja kā smagu "ārsta uzticības graušanu", norādot, ka daudzos darba gados nav saskāries ar "vēl apzinātāku un smagāku" seksuālo noziedzību. Nav šaubu, ka Bredburijs ir nodarījis psiholoģisku kaitējumu upuriem, tāpat pastāv risks, ka viņš noziegumus var pastrādāt arī turpmāk, uzsvēra tiesnesis Garets Haukesvorts.

Asins vēža speciālists Bredburijs arestēts 2013. gada decembrī. Kanādas varasiestādes jau 2012. gada jūlijā informēja Lielbritāniju, ka vīrietis nopircis DVD disku ar nepiedienīgiem bērnu attēliem.

Septembrī viņš atzina savu vainu sešās seksuālās vardarbības epizodēs un 13 gadījumos, kad veicis seksuālas darbības ar bērniem. Tāpat viņš atzina, ka trijos gadījumos pamudinājis bērnus uz seksuālām aktivitātēm, kā arī nodarbojies ar vuārismu un uzņēmis nepiedienīgus bērnu attēlus. Mediķis izmantojis pildspalvā paslēptu kameru.

Notiesātais uz mūžu ievietots seksuālo noziedznieku reģistrā un pēc cietumsoda izciešanas viņš tiks uzraudzīts.

"Upuru ģimenes ļoti uzticējās un cienīja Bredburiju, bet viņš atbaidošā vaidā šo uzticību pievīla, veicot pārbaudes tikai savam seksuālajam apmierinājumam," lietu raksturo Kembridžas policija.

Cietušo ģimenes ar spriedumu ir apmierinātas, norāda BBC. "Mēs esam ļoti priecīgi. Tas var būt beidzies viņam, bet ne mums," teicis kāds no vecākiem. "Esmu ļoti gandarīta - viņš dabūja, ko pelnījis," komentēja kāda māte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!