Foto: Kadrs no video

Tā dēvētās "legālās narkotikas" sagādā galvassāpes arī citām valstīm - Lielbritānijā no šīm vielām 2012.gadā miruši vismaz 68 cilvēki, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lielbritānijā upuru skaits katru gadu strauji pieaug - ja 2009.gadā bija reģistrēti 10 nāves gadījumi, tad jau 2012.gadā "legālās narkotikas" izdzēsušas vismaz 68 cilvēku dzīvības, ziņo BBC.

Nereti cilvēki, kuri lietojuši "spaisus", nonāk slimnīcā un vēlāk cieš no smagām saslimšanām. BBC vēsta par kādu jaunieti Ričardu, kurš pēc vielas "n-bomb", kas agrāk Anglijā bija legāla, lietošanas kļuvis par invalīdu. Jaunā vīrieša smadzenes pēc vielas lietošanas ir smagi bojājas, viņš spēj vien izdot dažas skaņas, bet nerunā un nav skaidrs, vai viņš saprot citu teikto.

Tuvinieki BBC stāstījuši, ka jaunietis pērn pamēģinājis tā dēvētās "legālās narkotikas", kuras puisi novedušas līdz invaliditātei. Narkotiku upura brālis Bairons uzskata, ka jaunietis nebūtu vielas lietojis, ja zinātu, kādas sekas tām būs. Tuvinieki ir arī sašutuši par to, ka šīs vielas ir brīvi nopērkamas, lai gan zināms, kādu kaitējumu tās nodara.

Lielbritānijā šīs vielas nopērkamas internetā un tās pircējam piegādā līdz pat mājas durvīm. BBC stāsta, ka rūpala piekopēji nemitīgi maina vielu formulas, lai apietu likumdošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!