Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas Grāntemas bīskaps Nikolass Čemberlens intervijā, kas sestdien publicēta laikrakstā "The Guardian", atzinis, ka ir gejs, tādējādi kļūstot par pirmo Anglijas Baznīcas bīskapu, kurš nolēmis plašākai sabiedrībai neslēpt savu seksuālo orientāciju.

Čemberlens "The Guardian" atzinis, ka viņam jau ilgāku laiku ir attiecības ar partneri vīrieti. Iepriekš kāds svētdienas laikraksts bija paziņojis, ka grasās publicēt materiālu par bīskapa privāto dzīvi.

"Tas nebija mans lēmums, taisīt lielu lietu no nākšanas atklātībā," sacīja bīskaps, piebilstot - viņš ievēro baznīcas noteikumus par to, ka homoseksuāliem garīdzniekiem ir jādzīvo celibātā.

"Cilvēki zina, ka es esmu homoseksuāls, bet tas nav pirmais, ko es visiem saku. Seksualitāte ir daļa tā, kas es esmu, bet mana kalpošana ir tas, uz ko es gribu koncentrēties," uzsvēra bīskaps.

Baznīca ir zinājusi, ka viņš ir homoseksuāls vēl pirms iecelšanas bīskapa amatā, norādīja garīdznieks. "Es biju es pats. Tie, kas iecēla mani amatā, zināja par manu seksuālo identitāti."

Kenterberijas arhibīskaps Džastins Velbijs norādīja, ka jautājums par Čemberlena seksualitāti ir "pilnīgi nebūtisks". "Viņš par Grānthemas bīskapu tika iecelts, ņemot vērā viņa spējas un aicinājumu kalpot baznīcā Linkolnas diecēzē," sacīja arhibīskaps. "Viņš dzīvo atbilstoši bīskapa vadlīnijām, un viņa seksualitāte ir pilnīgi nebūtiska attiecībā uz viņa amatu."

Čemberlens par savām attiecībām sacīja: "Tās ir uzticības pilnas, mīlošas attiecības, mēs esam līdzīgi domājoši, mums patīk vienam otra sabiedrība un mēs dalām viens otra dzīvi."

Anglijas Baznīca kopš 2013. gada bīskapa amatu ļauj ieņemt garīdzniekiem, kas dzīvo homoseksuālās partnerattiecībās. Tiesa gan, pasaules anglikāņu kopienā, kas lēšama 80 miljonos, daudzi pret to iebilst.

Ugandas Anglikāņu baznīca 2014. gadā paziņoja, ka apsver izspēju atdalīties no "mātes baznīcas" Anglijā, ja tā pret Ugandu tās pret homoseksualitāti vērsto bargo likumu dēļ vērsīs spiedienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!