Foto: Shutterstock
Turpinot pieaugt koronavīrusa izplatīšanās tempiem, vēl astoņos Anglijas reģionos, arī Londonā, tiek noteikti stingrāki karantīnas ierobežojumi, ceturtdien pavēstīja valdība.

Ierobežojumi, tostarp aizliegums tikties dažādu mājsaimniecību locekļiem, ir nepieciešami, lai apturētu vīrusa eksponenciālo izplatīšanos, paziņoja veselības ministrs Mats Hankoks. Ierobežojumi stāsies spēkā sestdien.

Ierobežojumi skars deviņus miljonus cilvēku Lielbritānijas galvaspilsētā, un vairāk nekā divus miljonus reģionos ziemeļrietumos, Midlendsā, ziemeļos un ziemeļrietumos.

"Londonā slimības izplatīšanās līmenis ir straujā augšupejošā līknē, un gadījumu skaits dubultojas ik pa desmit dienām," ministrs sacīja parlamentam. "Septiņu dienu vidējais gadījumu skaita pieaugums šodien ir 97 un strauji aug. Mums ir jārīkojas tagad, lai izvairītos no nepieciešamības vēlāk noteikt jaunus pasākumus."

Vienlaikus pieaug spiediens noteikt divu nedēļu "ķēdes pārraušanas" stingro karantīnas režīmu, lai apturētu vīrusa izplatīšanās straujo pieaugumu.

Trešdien Apvienotajā Karalistē apstiprināti teju 200 000 jaunu koronavīrusa gadījumu, reģistrēti 137 jauni ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi.

Trešdiena bija jau otrā diena pēc kārtas, kad ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pārsniedzis 100.

Premjerministrs Boriss Džonsons dod priekšroku trīspakāpju sistēmai, kad ierobežojumi tiek noteikti reģionāli atkarībā no vīrusa izplatīšanās apjomiem.

Hankoks atbalstījis šādu pieeju un pretojies aicinājumiem noteikt vispārējus ierobežojumus, norādot, ka atšķirīgos reģionos vīrusa transmisijas līmeņi ir dažādi.

Lēmums nozīmē, ka Londona, Eseksa un Elmbridža, Anglijas dienvidaustrumos, tagad ir trīspakāpju sistēmas otrajā pakāpē.

Šajā reģionu sarakstā ir arī Dārbišīra, Česterfīlda, Erevoša, Anglijas austrumu centrāldaļā, Barovinfērnesa, ziemeļrietumos, un Jorka, ziemeļos.

Liverpūle, ziemeļrietumos, ir vienīgais reģions trešajā pakāpē, un tur noteikti strikti ierobežojumi attiecībā uz sociālajiem kontaktiem, cita starpā arī krogi ir slēgti.

Izskanēja prognozes, ka trešā pakāpe tiks noteikta arī citiem Ziemeļanglijas reģioniem, arī Mančestrai, tomēr Hankoks norādīja, ka joprojām notiek diskusijas ar vietējiem līderiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!