Anglikāņu baznīcas vadītājs Kenterberijas arhibīskaps otrdien izplatītajā vēstulē uzaicinājis citu kristīgo konfesiju un musulmaņu līderus piedalīties oktobrī rīkotā konferencē, kurā paredzēts pārrunāt tādus jautājumus kā reliģiskā vardarbība un ticības brīvība.
Atklātajā vēstulē, kas ievietota arhibīskapa Rovana Viljamsa interneta vietnē, atzīts, ka atsevišķi kristietības postulāti musulmaņiem varētu būt "grūti" pieņemami vai pat "aizskaroši".

Viljamss pauž vēlmi lauzt "pašreizējo vardarbības ciklu, lai parādītu pasaulei, ka ticība un tikai ticība var nodrošināt pamatu mieram, kas pilnībā atmestu vilinošo, taču nāvējošo atriebības ciklu, kurā mēs vienkārši atdarinām viens otra vardarbību".

Vienlaikus viņš atzīst, ka, lai gan konference rosinātu dialogu, tā nenovestu pie vienota priekšstata par Dievu, jo tādējādi "netiktu atzītas pastāvošās reālās domstarpības, kas ir dziļu un pagātnē reizēm vardarbīgu pretišķību cēlonis".

Savā vēstulē Kenterberijas arhibīskaps atzīst, ka kristiešu ticība trīsvienībai musulmaņiem var būt grūti pieņemama vai pat aizvainojoša.

Viljamsa vēstule ir atbilde uz musulmaņu līderu vēstījumu, ar kuru tie vērsās pie kristīgo konfesiju līderiem, aicinot uz dialogu, kas ļautu abām reliģijām labāk izprast vienai otru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!