Foto: Reuters/Scanpix
ANO piektdien līdz 2,48 miljardiem dolāru (1,24 miljardi latu) paaugstināja prognozi summai, kāda būs nepieciešama, lai glābtu no bada nāves Āfrikas raga valstu iedzīvotājus, informē ārvalstu masu mediji.

Iepriekš ANO prognozēja, ka pārtikas piegādes gaisa tilts uz Somāliju izmaksās 1,6 miljardus ASV dolāru (0,8 miljardi latu), bet vēlāk paaugstināja šo prognozi līdz 1,99 miljardiem dolāru (0,9 miljardi latu).

Piektdien izplatītajā ANO misijas komunikē norādīts, ka piešķiramo līdzekļu apjomu jāpalielina par 25%, pretējā gadījumā 12,4 miljoni reģiona iedzīvotāju, ko piemeklējis pēdējo 60 gadu lielākais sausums, var nomirt bada nāvē.

"Bez papildus līdzekļiem sausuma sekas var izplatīties ārpus Somālijas dienvidu apgabaliem uz pārējiem reģioniem un kaimiņvalstīm," norādīts ANO dokumentā.

ANO arī prognozē, ka, steidzami nesniedzot palīdzību, nepieciešamo līdzekļu apjoms var palielināties vēl par ceturtdaļu, jo situācija strauji pasliktinās.

Kristiska situācija veidojas arī Etiopijā, Džibuti un Kenijā, kas jau uzņēmušas 620 tūkstošus Somālijas bēgļu. Ik dienas bēgļu skaits palielinās vēl par tūkstoti, turklāt šajās valstīs arī tūkstošiem vietējo iedzīvotāju sausuma dēļ spiesti pamest mājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!