Foto: EPA/LETA
Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) pārstāvji atzinuši, ka kļūdaini pirmdien apvainojuši Minsku kaujas helikopteru piegādē Āfrikas valstij Kotdivuārai, pret kuru noteiktas starpatutiskās sankcijas, informē portāls "Lenta.ru".

ANO ģenerālsekretāru Banu Kimunu, kurš personīgi pārmeta Baltkrievijai starptautisko sankciju neievērošanu, esot maldinājuši ANO misijas Kotdivuārā  pārstāvji.

Miera uzturētāju vadītājs  Alēns Le Rojs publiski atvainojās Baltkrievijai. Viņš skaidro, ka ANO pārstāvji tikai dzirdējuši  par lidmašīnas ierašanos Jamusukro pilsētas lidostā, taču personīgi to  nav redzējuši.

Kā ziņots, Bans Kimuns apgalvoja, ka Minska pārkāpusi vēl 2004. gadā noteiktās starptautiskās sankcijas un piegādājusi trīs kaujas helikopterus un bruņojumu kaujinieku grupējumiem, kuri atbalsta starptautiski neatzīto prezidentu Lorānu Gbago.

Kā informē ANO ģenerālsekretāra birojs, pirmais helikopters nogādāts Kotdivuāras galvaspilsētā Jamusukro naktī uz pirmdienu, bet vēl divu piegāde notiks otrdien.

Jautājums par sankciju pārkāpumu tiks izskatīts ANO Drošības padomē.

Šos apgalvojumus noliedza gan Baltkreivijas, gan prezidenta Gbago pārstāvji.

Kotdivuārā, kur līdz 2004. gadam notika pilsoņu karš, atkal atsākušās bruņotas sadursmes pēc 2010. gadā notikušajām prezidenta vēlēšanām.

Tajās pēc starptautisko novērotāju domām uzvarēja Alasans Uatara, savukārt valsts Konstitucionālā padome par uzvarētāju atzina līdzšinējo prezidentu Gbago.

Viņš ignorē starptautiskās sabiedrības aicinājumus pamest posteni un kontrolē lielāko daļu valsts. Savukārt prezidents Uatara uzturas viesnīcā Abidžanas pilsētā un viņu apsargā ANO karaspēks.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!