Foto: Publicitātes attēli

ANO Bērnu fonds (UNICEF) strādā pie rehabilitācijas iespēju nodrošināšanas bērniem, kas saistīti ar teroristu organizāciju "Daesh" ("Islāma valsts"), otrdien atklājusi organizācijas amatpersona.

Tūkstošiem cilvēku, tostarp bērni, nesen evakuēti no "Daesh" pēdējā kontrolētā ciemata Sīrijas austrumos, kur ASV atbalstītie Sīrijas Demokrātiskie spēki turpina ofensīvu pret islāmistiem.

"Bērns ir bērns, tas mums ir ļoti svarīgi," uzsvēra UNICEF Tuvo Austrumu un Ziemeļāfrikas reģiona direktora vietnieks Bertrāns Bainvels. Viņš sacīja, ka UNICEF sadarbojas ar daudziem partneriem un dara to klusām, lai neuzspiestu vēl lielāku kaunu zīmi šiem bērniem.

"Bērns nedrīkstētu tikt sodīts par vecāku izdarītajām izvēlēm," norādīja Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Anna Marija Koraca Bildta.

Bildta un EP deputāte Katerīna Kinniči ieradušās divu dienu vizītē Jordānijā pirms nākamnedēļ Briselē plānotās Eiropas Savienības (ES) un ANO konferences par situāciju Sīrijā.

Jordānijā abas EP deputātes tikās ar bēgļu bērniem un jordāniešu bērniem, kuriem sniegts atbalsts UNICEF projektu ietvaros.

Jordānijā UNICEF atbalsta 45 000 bērnu projektos, kas koncentrēti uz izglītību, veselību un bērnu aizsardzību.

Trešā Briseles konference Sīrijas un reģiona nākotnes atbalstam notiks no 12.marta līdz 14. martam, kad līderi diskutēs par bēgļu krīzi, humāno palīdzību un atbalstu ANO vadītajam miera procesam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!